Borås Konstmuseum logo

Inför besöket:

Färdtjänst: Färdtjänst kör hela vägen fram till Kulturhusets entré.

Djur: Led- och assistanshundar är tillåtna, men meddela gärna i entrén så personalen vet att det finns pälsdjur på museet.

Rullstol: Vid behov så finns rullstol att låna. Be om hjälp i entrén.

Förvaringsmöjligheter: På källarplan finns klädhängare och avgiftsfria skåp att låna. Säg till i entrén om du behöver använda skåpen.

Toaletter: Det finns toaletter på varje våning i museet. En till höger i entrén, en på övervåningen uppför trappan och flera stycken på källarplan en trappa ned, samt i ateljén. Toaletten i entrén är funktionsanpassad.

Skötbord: Toaletten i anslutning till entrén har tillgång till skötbord.

Mat och dryck: Det är inte tillåtet att äta eller dricka medhavd mat i museets lokaler, men besök gärna Kulturhusets restaurang.

På plats:

Hissar: Vid entrén finns det tillgång till hiss och trappor som tar dig till utställningarna på plan 2, samt ned till kapprummet på källarplan.

Sittplatser: På samtliga våningar runt om i museet finns tillgängliga sittplatser. I entrén finns det ihopfällbara stolar som går att bära med sig under besöket. Antal sittplatser och utplacering varierar beroende på utställning.

Språk: Vår personal talar svenska och engelska, och vi erbjuder guidade visningar på dessa språk.

Teckenspråks- och syntolkning: Kontakta gärna museet innan besöket om ni behöver hjälp med att anordna teckenspråks- eller syntolkning.

Tillgänglighetsdatabasen (TD) är en databas som erbjuder information om olika platser fysiska tillgänglighet inför dina vardagliga besök inom offentlig service, i butiker och restauranger samt friluftsområden och på andra besöksmål.

Länk till TDs inventering av Borås Konstmuseums lokaler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: