Borås Konstmuseum logo

Barn och unga


 

foto av mörkt rum och ett runt bord med ljusstrålar i olika färger genom små glaskuber

Luxtriplicata 21, Johan F Källman, Foto Johan F Källman, 2018


Konstmuseets pedagogiska verksamhet i höst!

Under hösten arrangeras en mängd olika aktiviteter för barn och unga med utgångspunkt i Borås Art Biennials tematik och höstens stora utställning med fotograf Lars Tunbjörk.

Pop Up Workshops med skapande utifrån biennalens tematik om kollektivitet ordnas på fem platser runt om i Borås stad under fem lördagar.

Konsthäng för unga med olika intressanta inbjudna föreläsare finns i höstens program.

Under höstlovet v.44 ordnas en fotoskola på museet med gästkonstnären Johan F Källman. Barn och unga lära sig grunderna i analogt fotografi samt själva skapa och bland annat göra fotogram.

Det blir även en spännande "Natt på museet" den 2 november. Vad händer på Konstmuseet efter stängning? Utrustade med ficklampor får ni följa med vaktmästaren bakom kulisserna i utställningar och magasin.

Håll utkik under lovaktiviteter och i vårt program för mer info.


Skola och förskola

Välkomna till Borås Konstmuseums pedagogiska verksamhet. Vi erbjuder något för alla årskurser.

Vi på Borås Konstmuseum arbetar med att göra oss mer tillgängliga digitalt. Inom den pedagogiska verksamheten innebär detta att vi erbjuder digitala visningar och workshop-instruktioner samt lärarhandledningar. Detta är samlat under pedagogiskt material och kommer uppdateras löpande.

Man kan även kontakta oss på bokningar.konstmuseum@boras.se för att boka en livevisning med oss, så hör av er!


Ateljén

Ateljén finner ni i konstmuseets bottenvåning. Det är här som skapande verksamheter och lovaktiviteter arrangeras för alla åldrar med utgångspunkt och inspiration från museets pågående utställningar.


Senast uppdaterad: