Borås Konstmuseum logo

Barn och unga


 

foto av barn med blont hår som står framför en vägg med en stor färgglad målning

Bild från Konstkollo sommaren 2022


Konstmuseets pedagogiska verksamhet för barn och unga

Under sommaren arrangeras en mängd olika aktiviteter för barn och unga med utgångspunkt från den stora utställningen Vidunderligheter med finsk samtidskonst.

Lördagsbarn i ateljén med museets pedagoger är igång igen. Under perioden för utställningen Vidunderligheter kommer vi utforska olika teman, tekniker och material inspirerade av verken från utställningens konstnärer.

Konsthänget för unga bjuder in olika intressanta föreläsare för häng, mat och skapande workshop.

Till höstlovet invigs den nyrenoverade ateljén med pompa och ståt. Utställningen Borås Bright Art öppnar lagom till höstlovet och erbjuder ett rikt "ljuslovs"-program med ljusvandringar för hela familjen och skapande workshops där deltagarna via olika material får utforska ljusets många olika facetter. Mer information kommer som ni kan läsa om under fliken lovaktiviteter.

Håll utkik i vårt program för aktuella programpunkter.


Ateljén

Ateljén finner ni i konstmuseets bottenvåning. Det är här som skapande verksamheter och lovaktiviteter arrangeras för alla åldrar med utgångspunkt och inspiration från museets pågående utställningar.

Skola och förskola

Välkomna till Borås Konstmuseums pedagogiska verksamhet. Vi erbjuder något för alla årskurser. Läs mer under fliken skola och förskola.
Senast uppdaterad: