Borås Konstmuseum logo

Barn och unga


 

foto av en hög med blå stjärnstoft på ett runt fat

Anna Estarriola, Our weight in ashes is 3,5% of our body mass, I have ordered my ashes in blue, I want to become blue stardust reaching the moon, 2015, foto: Jussi Tiainen


Konstmuseets pedagogiska verksamhet i vår

Under våren och sommaren arrangeras en mängd olika aktiviteter för barn och unga med utgångspunkt från den stora utställningen Vidunderligheter med finsk samtidskonst.

Lördagsbarn i ateljén med museets pedagoger är igång igen. Under perioden för utställningen Vidunderligheter kommer vi utforska olika teman, tekniker och material inspirerade av verken från utställningens konstnärer.

Konsthänget för unga med olika intressanta inbjudna föreläsare finns i vårens program.

sommarlovet har vi som vanligt Konstkollo. I samarbete med konstnär Ida Koitila ordnas workshop med fokus på rörlig bild och projektioner. Boka in tisdag till fredag v.26 för detta!

Håll utkik under lovaktiviteter och i vårt program för mer info.


Skola och förskola

Välkomna till Borås Konstmuseums pedagogiska verksamhet. Vi erbjuder något för alla årskurser.

Vi på Borås Konstmuseum arbetar med att göra oss mer tillgängliga digitalt. Inom den pedagogiska verksamheten innebär detta att vi erbjuder digitala visningar och workshop-instruktioner samt lärarhandledningar. Detta är samlat under pedagogiskt material och kommer uppdateras löpande.


Ateljén

Ateljén finner ni i konstmuseets bottenvåning. Det är här som skapande verksamheter och lovaktiviteter arrangeras för alla åldrar med utgångspunkt och inspiration från museets pågående utställningar.


Senast uppdaterad: