Borås Konstmuseum logo

Om Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum är känt för sina nationella och internationella utställningar och profilerar sig på områdena samtidskonst och rörlig bild. Museet äger och förvaltar en stor konstsamling som omfattar verk från tidigt 1900-tal till samtida konst.

Museet består av tre våningar uppdelade i flera utställningsytor. Här kan du ta del av aktuell samtidskonst, fördjupa dig i Lars Tunbjörks gedigna fotoarv i Lars Tunbjörk center för fotografi och prova på eget skapande i museets ateljé.

Borås Konstmuseum ansvarar också för stadens offentliga konst och arrangerar den stora internationella konstbiennialen Borås Art Biennial (tidigare Borås internationella skulpturbiennal). Nästa biennal arrangeras sommaren 2024.

Borås Konstmuseum har genom sitt mångåriga engagemang för film- och videokonst uppdrag från Västra Götalandsregionen att samla, vårda och visa rörlig bild. Ett uppdrag museet förvaltar genom att visa videokonst på museet och genom att ta aktiv del i den rörliga bildens utveckling och möjligheter på museiområdet.

Modell omgiven av make-up artister och frisörer.

Paris 2004, © Lars Tunbjörk

Senast uppdaterad: