Borås Konstmuseum logo


Mellan 22 april och 14 juni är museet stängt för förberedelser inför kommande konstbiennal.

Borås Art Biennial

typografisk bild med bokstäver i mörkt lila mot neongul bakgrund.

Välkommen till Borås Art Biennial 2024!
Det är med stolthet som Borås Konstmuseum för åttonde gången presenterar den internationella konstbiennalen Borås Art Biennial – i år med titeln Layers, Loops, Lines och ett utforskande av tid, rum och plats. Mellan den 15 juni och 15 september får besökare ta del av storslagen och tankeväckande samtidskonst inne på Borås Konstmuseum och runt omkring i stadens offentliga rum.

Med sju framgångsrika upplagor har Borås Art Biennial (BAB) lockat stort intresse och satt staden Borås på den internationella konstkartan. Många verk har blivit en del av stadens offentliga konstsamling och profil, andra verk skapar tillfälliga spännande möten.

Under BAB 2024 bjuds besökare in till att förundras över konstverk i en mängd olika uttryck och tekniker – allt från installationer med video, ljus och ljud till muralmålningar, textila verk och skulpturer. Alla är välkomna till konstfesten – konstverken i det offentliga rummet går att se när som helst på dygnet och Borås Konstmuseum har alltid fri entré. Under biennalen erbjuds kostnadsfria visningar varje lördag och söndag.

Femton medverkande konstnärer har på olika sätt fördjupat sig i biennalens tematik som sätter vår rådande omvärld i gungning öppnar upp för alternativa, parallella eller fiktiva världar – där det kosmologiska såväl som det naturvetenskapliga och enigmatiska kan ges utrymme.

 

Medverkande konstnärer:

Monira Al Qadiri (KW)

Christian Andersson (SE)

Hicham Berrada (FR/MA)

Mona Caron (US/CH)

Alicja Kwade (DE/PL)

Eric Magassa (SE/FR)

Thiago Martins de Melo (BR)

David Molander (SE)

Nespoon (PL)

Diana Orving (SE)

Ugo Rondinone (CH)

Heli Ryhänen (FI)

Elin Stampe (SE)

Fiete Stolte (DE)

Gê Viana (BR)

 

Årets biennal är curaterad av Caroline Gustafsson och Daniel Ricardo Terres och konstnärlig ledare är museichef Eva Eriksdotter.

Tidigare biennaler

Skulptur i frigolit täckt med plast av kvinna i kaxig pose.

Borås Art Biennial 2021
29 maj–26 september 2021

Senast uppdaterad: