Musem med fokus på samtidskonst, rörlig bild och offentling konst.

Stängt just nu. Öppnar imorgon 11.00

Stängt just nu. Öppnar imorgon 11.00

Välkommen till vår ateljé

Vi vill ge dig som besökare nycklar till konst och kreativt skapande. Oavsett förkunskaper kan du ta del av våra utställningar, utforska din kreativitet och lära dig något nytt.

Ljushårigt barn står framför en stor vägg som är täckt av kollage-konst.

I vår ateljé möter du våra duktiga pedagoger. Vi arbetar med material, tekniker och tematiker från pågående utställningar, därför kan du alltid uppleva något nytt. Det är alltid gratis, och du får ta med det du skapat hem om du inte hellre vill att det ställs ut i ateljéns utställningsrum.

Våra ateljé är till för alla åldrar. Ibland ordnar vi skapande verkstäder för specifika målgrupper, till exempel seniorer och unga, eller skapande på andra språk än svenska. De här programmen hittar du under Aktiviteter.

Lovaktiviteter

Under skolornas lov erbjuder Borås Konstmuseum skapande och kreativa aktiviteter för barn och unga. Här följer information om de aktiviteter som är planerade inför aktuellt skollov.

Några barn sitter i mörker och tittar på ett videoverk på en stor skärm.

Konstkollo 2024 foto: Sumedh

Sommarlov:
Konstkollo 2024!

Under vecka 25 var barnkulturdesigner Prachi Patil värd för en serie workshops med utgångspunkt i Borås Art Biennals tematiska utforskning av tid, rum och plats. Dessa workshops gav barn möjligheten att utforska offentlig konst, vetenskap och mysterierna i vår omgivning.

Nästa lovaktivitet planeras för höstlovet.

Barn står under ett konstverk utomhus och tittar upp.

Konstkollo 2024 foto: Sumedh

grupp med barn står framför ett konstverk utomhus och tittar intresserat.

Konstkollo 2024 foto: Sumedh

Skola och förskola

Barn står och beundrar ett ljusverk i ett mörkt rum.

Borås konstmuseums pedagogiska verksamhet erbjuder visningar av aktuella utställningar och workshops som relaterar till utställningarnas innehåll. I våra workshops, som även knyter an till vår konstsamling, utforskar vi bland annat olika praktiska konsttekniker. Vi erbjuder också utomhusvisningar av den offentliga konsten i Borås.

Visning av aktuell utställning tar cirka 45 minuter och visning med workshop tar cirka 1,5 timme.

Att ta del av den pedagogiska verksamheten är gratis för alla elever i Borås stad från förskolan till gymnasiet. Kostnad för skolor från andra kommuner är 700 kronor. Samtliga skolor är välkomna att på egen hand besöka utställningarna kostnadsfritt.

Visningar för SFI och folkhögskolor är gratis.

För bokningar kontakta: bokningar.konstmuseum@boras.se

Pedagogiskt program

I utställningarna på konstmuseet visas en stor bredd av konstnärliga uttryck och tekniker. Vi erbjuder ett brett pedagogiskt material som belyser våra utställningars angelägna teman. Boka gärna in en visning/workshop med dina elever!

Läs det pedagogiska programmet för utställningen Förnimmelser av tid - verk ur samlingen, i denna pdf: Lärarhandledning - Förnimmelser av tid Pdf, 446 kB.