Borås Konstmuseum logo


Sadaf Ahmadi
Concrete Setting
21 oktober 2023–28 mars 2024

Sadaf Ahmadi (f.1985) är en multidisciplinär konstnär som i sin praktik intresserar sig för frågor om religion, politik och mänskliga rättigheter.

Concrete Setting pendlar mellan förtvivlan och hopp, där en materiell verklighet sammanlänkas med föreställningen om en annan möjlig framtid. Betong översatt till engelska är concrete, en konceptuell term som betyder verklig eller påtaglig, men också namnet på det material som den iranska regimen använde för att täcka över massgravarna för tiotusentals oliktänkande. Genom att bryta sönder betongen avslöjas ansiktena på några av de många offren i det senaste Women Life Freedom upproret i Iran. Ett ljudlandskap komponerat av Mohammad Reza Heydary utforskar livets rytmer under betonglagren. Representationer av upphängda kvinnor och flickor, bundna av islamiska lagar, som hindrar dem från andlig upphöjelse och förintar deras kroppar, femininitet och individuella identitet.

I en värld där förtvivlan triumferar över hopp och strävan, förvandlas frihet till ett metaforiskt och drömlikt begrepp.

---

Sadaf Ahmadis utställning består av två delar - Concrete och Setting. Den ena delen, Concrete, visades först i foajén till Kulturhuset i Borås. Borås Konstmuseum visar nu utställningen i sin helhet. Länk till Kulturhuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto bildspel: Hendrik Zeitler

Senast uppdaterad: