Borås Konstmuseum logo
rumsvy med stora teckningar längs en vägg och en annan vägg täckt av rektanglar i olika färger

Behjat Omer Abdulla, utställningsvy What if Life is Black and White, foto Hendrik Zeitler


Behjat Omer Abdulla
What if Life is Black and White
11 juni–11 september 2022

What if Life is Black and White är Behjat Omer Abdullas andra separatutställning i Sverige. I utställningen visas verk som tillkommit under perioden 2009–2022.

Vi får en överblick över Abdullas bildkonst, där berättelser ofta är viktiga för hur han förmedlar idéer i sina verk. Med visuella medier som teckning, fotografi och video rekonstruerar han historier och personliga erfarenheter som inspirerat eller påverkat honom på olika sätt. 

Verk som är djupt berörande och ofta ger naturliga och närgångna inblickar i andra människors liv och berättelser. Gåtfulla, oförklarliga situationer där verkligheten överträffar dikten på ett omskakande sätt. 

I sitt bildskapande undersöker Abdulla hur krig skildras och uppmuntrar till diskussion och reflektion kring existentiella frågor, livsvillkor, flykt och identitet.

Behjat Omer Abdulla föddes i Kurdistan/Irak 1976. Han bor och arbetar i Borås och Göteborg. Han studerade på Staffordshire University (Storbritannien) och HDK-Valand – Högskolan för konst och design, där han nu undervisar. Han har deltagit i flera internationella utställningar, bland annat på Tate Modern och Southbank Centre i London och Hasselblad Center i Göteborg.


foto av ett rum med grå väggar där två stora blyertsteckningar hänger. motiv av två ansikten av barn i 2års-åldern som blundar

Behjat Omer Abdulla, Head of a Child II, Head of a Child I, foto Hendrik Zeitler

Senast uppdaterad: