foto föreställande ett fat med röd jelly och en hand som petar in ett finger i det

still från Susanne Fagerlunds film ALL THAT JELLY AND NO TOAST

Pristagare Frame Filmfestivals Konstfilmspris 2019–2020
15 december 2021–februari 2022

Vi kan med glädje presentera att 2019 och 2020 års pristagare av Konstfilmspriset visas på Borås Konstmuseum.

Kasra Seyed Alikhani, pristagare 2019 med filmen KEEP ME HANGING ON

Med juryns motivering:
"Vi har fallit för hur estetiken och oförutsägbarheten i det här verket sätter fokus på ett återkommande mönster. En film som synkroniserat, skiktat och skarpt tar ner sin skenheliga hjälte på marken.”

Susanne Fagerlund, pristagare 2020, med filmen ALL THAT JELLY AND NO TOAST

Med Juryns motivering:
”Med enkla medel påminner ALL THAT JELLY AND NO TOAST oss om bildernas makt, om vad konsten kan göra där vi saknar orden, för våra outsagda sanningar och för våra tystnader. Genom vanliga men ändå oväntade föremål - en skål med gelatin, händer och skedar - erbjuds vi rättframma metaforer för misshandel av och sexuellt våld mot kvinnor, och vi skälver och hukar oss när vi inser vad det är vi ser. ”

Frame är en årligen återkommande filmfestival för film i det korta formatet och arrangeras av Västra Götalandsregionen. I konstfilmspriset ingår även att filmen visas på Borås Konstmuseum, som genom sitt mångåriga engagemang för film- och videokonst har i uppdrag från Västra Götalandsregionen att samla, vårda och visa rörlig bild.

kollage-teknik som visar en person som fastnat och hänger från en vindsnurra

Still från Kasra Seyed Alikhanis film KEEP ME HANGING ON