foto av byra med en bronsskulptur och blommor på.

Vernissage: Lars Tunbjörk - Lettland

Lördag 9 mars
Kl. 14.00

Välkomsthälsning av Caroline Gustafsson, curator
Inta Ruka i samtal med Maud Nycander
Samtal om Lars Tunbjörks Lettland-serie och situationen i landet på 1990-talet, efter Sovjetunionens fall.
Inta Ruka, lettisk fotograf och nära vän med Lars Tunbjörk.
Maud Nycander, Lars Tunbjörks livskamrat.
Samtalet sker på engelska.

Lars Tunbjörk reste till Lettland första gången 1996, bara några år efter Sovjetunionens fall. I Lettland besökte han en övergiven sovjetisk militärförläggning. Det var som om platsen lämnats helt oplanerat, att människorna bara rest sig upp och gått. Personliga brev, kläder, militärutrustning låg kvar huller om buller. Det visade sig att det även bodde människor bland kvarlämningarna.

Den tidigare ouppmärksammade fotoserien lyfts nu fram i en utställning på Borås Konstmuseum.

I utställningen visas även filmen Vägens ände, filmfoto Lars Tunbjörk, stillbildsfoto Inta Ruka, regi Maud Nycander.

Läs mer om utställningen här

I samarbete med Lars Tunbjörks Stiftelse och Fabriken Bästekille.

Välkommen!

Museets öppettider under dagen 12.00–16.00
Utställningen pågår till 15 september 2024.