foto av en vit låda med papper klippt i olika former. på lådan ligger en ipad som visar innehållet i lådan

Sportlov på Borås Konstmuseum - Animera film

Under sportlovet är alla lovlediga barn och unga (samt vuxna) välkomna till museet för att testa på olika tekniker för att animera film. Gör din egen musikvideo eller kortfilm!

Under fyra dagar gästar Freddy Wallin museet och håller i två olika workshops med animation. Freddy Wallin är animatör och pedagog och jobbar med bland annat kortfilm, musikvideor och liveanimation.

Workshop 1 - Phonotrop animation 14 och 16 februari

Ta chansen att uppleva en av 1800-talets magiska animationstekniker, i ny oväntad och moderniserad tappning. Med hjälp av en skivspelare animerar vi våra filmer på roterande vinylskivor och skapar på så vis våra alldeles egna musikvideos.

Workshop 2 - Ljusbox animation 15 och 17 februari

Bara fantasin sätter gränserna i den här workshopen där du med hjälp av en ljusbox får göra din egen stop motion-animerade film. Vi använder olika sorters material och arbetar med Ipads.

Datum: Tisdag 14–fredag 17 februari

Tid: 12.00–16.00 (ny grupp startar kl 12 och kl 14)

Plats: Ateljén på Borås Konstmuseum

Ålder: Passar alla lovlediga barn och unga (samt vuxna)