Borås Konstmuseum logo
foto av ett bord med 19 stycken olika fotografiska publikationer

foto: Lisa Brunzell/Centrum för fotografi.

Release för publikationen Periferi

Välkommen till helkväll på Borås Konstmuseum med både release för publikationen Periferi och vernissage för utställning med de vinnande bidragen av Frames Konstfilmspris.

Under kvällen lanseras Periferi, en samling fanzines av nitton olika fotografer i Västsverige som ges ut av Centrum för fotografi. Genom publiceringen vill fokus sättas på den bredd av fotografi som finns i området.

Christine Sjöberg, Bengt-Arne Falk och Anders Engström kommer delta i ett samtal om sina fanziner. Alla olika fanzines kommer att vara till försäljning under kvällen.

Deldeltagande fotograferna är: Elias Björn, Eva Brandin, Trinidad Carrillo, Jessica Ekström, Anders Engström, Susanne Fagerlund, Bengt-Arne Falk, Charlotta Hammar, Ingmar Jernberg, Carolina Jonsson, Daniel Josefsson, Josef Kováč, Marcus Reistad, Christine Sjöberg, Lea Stuedahl, Oskar Söderman, Tina Umer, Maie Wisur och Hendrik Zeitler.

Datum: onsdag 15 december

Tid: Kl 17-20

Anmälan: Drop in

Alltid fri entré

Projektet är en satsning på regionalt fotografi som drivs av Centrum för fotografi med stöd av Göteborgs bildverkstad, Svenska Fotografers förbund, Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen.

Samma kväll hålls vernissage för Frame Filmfestivals Konstfilmspristagare på Borås Konstmuseum!

Med start kl 18.30 visar Borås Konstmuseum vinnarna av 2019 och 2020 års pristagare av Frames Konstfilmspris.
Kasra Seyed Alikhani med KEEP ME HANGING ON (2019) och Susanne Fagerlund ALL THAT JELLY AND NO TOAST (2020).

Frame är en årligen återkommande filmfestival för film i det korta formatet och arrangeras av Västra Götalandsregionen. I konstfilmspriset ingår även att filmen visas på Borås Konstmuseum.

Välkomna!
Senast uppdaterad: