Borås Konstmuseum logo
filmstill från en scen med kvällsvy över tre höghus

Still från Kasra Seyed Alikhanis film KEEP ME HANGING ON

Frame Filmfestivals Konstfilmspristagare visas på Borås Konstmuseum!

Välkommen till helkväll på Borås Konstmuseum med både release för publikationen Periferi och vernissage för utställning med de vinnande bidragen av Frames Konstfilmspris.

Vi kan med glädje presentera att 2019 och 2020 års pristagare av Konstfilmspriset visas på Borås Konstmuseum med start den 15 december kl 18.30. Medverkande pristagare är Kasra Seyed Alikhani och Susanne Fagerlund som även håller varsin konstnärspresentation.

Kasra Seyed Alikhani, pristagare 2019 med filmen KEEP ME HANGING ON
Med juryns motivering:
"Vi har fallit för hur estetiken och oförutsägbarheten i det här verket sätter fokus på ett återkommande mönster. En film som synkroniserat, skiktat och skarpt tar ner sin skenheliga hjälte på marken.”

Susanne Fagerlund, pristagare 2020, med filmen ALL THAT JELLY AND NO TOAST
Med Juryns motivering:
”Med enkla medel påminner ALL THAT JELLY AND NO TOAST oss om bildernas makt, om vad konsten kan göra där vi saknar orden, för våra outsagda sanningar och för våra tystnader. Genom vanliga men ändå oväntade föremål - en skål med gelatin, händer och skedar - erbjuds vi rättframma metaforer för misshandel av och sexuellt våld mot kvinnor, och vi skälver och hukar oss när vi inser vad det är vi ser. ”

Frame är en årligen återkommande filmfestival för film i det korta formatet och arrangeras av Västra Götalandsregionen. I konstfilmspriset ingår även att filmen visas på Borås Konstmuseum, som genom sitt mångåriga engagemang för film- och videokonst har i uppdrag från Västra Götalandsregionen att samla, vårda och visa rörlig bild. Året efter personen tilldelats priset sker vanligtvis visningen på museet.


Datum: onsdag 15 december

Tid: Kl 17-20

Anmälan: Drop in

Alltid fri entré


Samma kväll med start Kl 17.00 lanseras Periferi, en samling fanzines av nitton olika fotografer i Västsverige som ges ut av Centrum för fotografi. Genom publiceringen vill vi sätta fokus på den bredd av fotografi som finns i området.

Deltagarna Christine Sjöberg, Bengt-Arne Falk och Anders Engström kommer delta i ett samtal om sina fanziner. De olika fanzinen kommer att vara till försäljning under kvällen.

Projektet är en satsning på regionalt fotografi som drivs av Centrum för fotografi med stöd av Västra Götalandsregionen.

De deltagande fotograferna är: Elias Björn, Eva Brandin, Trinidad Carrillo, Jessica Ekström, Anders Engström, Susanne Fagerlund, Bengt-Arne Falk, Charlotta Hammar, Ingmar Jernberg, Carolina Jonsson, Daniel Josefsson, Josef Kováč, Marcus Reistad, Christine Sjöberg, Lea Stuedahl, Oskar Söderman, Tina Umer, Maie Wisur och Hendrik Zeitler.


Välkomna!
Senast uppdaterad: