Museet är tillfälligt stängt för omhängning fram till 30 oktober. Information med anledning av coronaviruset

fotoporträtt av de två designerna

Foto: Steven Warburton

Konsthäng med Studio Goja

Ida Liffner och Marthe Roosenboom, barnkulturdesigner och illustratörer, driver Studio Goja, som är en designverkstad för barn och barns berättelser. I studions projekt behöver vuxna och barn kunna arbeta tillsammans, och framförallt - förstå varandra! Genom att kommunicera visuellt - med illustration och bildstöd - blir det enklare för alla inblandade i designteamet att vara delaktig.

Den 14 oktober berättar de mer om hur de använder illustration som kommunikationsverktyg och konstnärligt uttryck, hur det kommer sig att de arbetar som de gör, vilka utbildningar och projekt som lett hit. Samtidigt testar vi graphic recording, ett perfekt yrkesval för alla telefonklottrare!

Datum: Torsdag 14 oktober

Tid: 17.00-18.45

Plats: Träffpunkt Simonsland

Ålder: Ungdomar och unga vuxna

Anmälan: Drop in

Föreläsningen kommer ske digitalt och går att ses dels på plats på Träffpunkt Simonland, eller hemifrån via Zoom-länk.
https://zoom.us/j/94873276944?pwd=bVVtV29JdUd5UmtFd3REN21kMFRSQT09 Länk till annan webbplats.

Kom hungriga det bjuds på räkmackor (och vegeteriska alternativ)!

Konsthänget är ett projekt i samverkan mellan Borås konstmuseum och Träffpunkt Simonsland med syfte att nå målgruppen ungdomar och unga vuxna som är konstintresserade. Under en torsdag per månad bjuder vi in till en kväll med inspirerande föreläsningar och workshops av olika konstnärer och kulturarbetare. Det bjuds på mat och dryck samt ett fritt forum för ungdomarna där de kan utbyta tankar och erfarenheter.