Museet är tillfälligt stängt för omhängning fram till 30 oktober. Information med anledning av coronaviruset

foto av två barn med blå cykelhjälmar som blickar ut mot en Domus butik

Skara 1990, from "Country Beside Itself", © Lars Tunbjörk

INVIGNING
Lars Tunbjörk, I LOVE BORÅS!
En retrospektiv

Välkommen till vernissage och utdelning av Lars Tunbjörkpriset på Borås Konstmuseum

Lördag 30 oktober kl. 12.00–17.00

14.00 Invigning
Välkomsthälsning av museichef Eva Eriksdotter.
Invigningstal av Conny Brännberg, ordförande i Västra Götalandsregionens Kulturnämnd.
Kuratorerna Maud Nycander och Hasse Persson presenterar utställningen.

Musik av världsartisten och saxofonisten Mats Gustafsson som spelar i museet under vernissagen.

15.30 Utdelning av Lars Tunbjörkpriset
Samtal mellan årets pristagare Leif Claesson och Annika von Hausswolff, bildkonstnär.
Utdelningen av Lars Tunbjörkpriset sker i samarbete med Wärenstams stiftelse och Lars Tunbjörks stiftelse.

Varmt välkomna mellan kl. 12.00–17.00!

Alltid fri entré

-

Med ”I LOVE BORÅS!” har världsfotografen Lars Tunbjörks berömda fotografier återvänt till hemstaden Borås och kan nu ses i den största utställningen någonsin!
En hyllningsutställning som visas bara ett stenkast från Bäckängsgymnasiet där unga Lars studerade, hemmet i Dammsvedjan och i kvarteren nära Borås Tidning, där Tunbjörk fick sin första anställning som pressfotograf.

Utställningen är kuraterad av Maud Nycander och Hasse Persson och producerad av Fotografiska, men blir ännu mer omfattande i Borås. Helt i anda med Borås stads 400-årsfirande visas den största Lars Tunbjörkutställningen någonsin!

Även utställning av Lars Tunbjörkspristagare 2021, Leif Claesson, samt tidigare års pristagare visas.