Vit text mot blå, lila och grön bakgrund som lyder Staden om galleri - galej.

Staden som galleri - galej

Lördagen den 18 september bjuder museer och gallerier i Borås på Staden som galleri - galej. Borås Konstmuseum är en av nio olika aktörer som har gemensamma öppettider under dagen och satsar på att ge dig ett riktigt festligt besök! Genom Borås Art Biennial, No Limit och stadens museer och gallerier skapas en kulturell helhet av internationella mått.

Borås Konstmuseum har denna dag extra öppet mellan kl 11.00–17.00

Kom och skapa ett kollektivt konstverk på konstmuseets innergård!

I Kulturhuset hålls en tvåspråkig (finska och svenska) barnkulturfestival -Mukulat, Kl 11.00–14.00. Årets tema är superhjältar!

Passa också på att gå en gratis guidad visning av Borås Art Biennials alla fantastiska utomhusverk.
Visningen tar ca 90 minuter, startar kl 13.30 utanför Borås Konstmuseum och avslutas vid Textilmuseet.
Med anledning av restriktionerna p.g.a. Covid-19 måste alla deltagare boka plats till visningen. Max 15 deltagare per grupp.

Boka gratis visning här Länk till annan webbplats.

För att det ska vara enkelt att ta sig runt mellan de olika aktörerna är det ordnat skyttelbussar som är fria att åka med. Om du vill. Här finns gott om utrymme för den som har ont om tid, inte hittar eller har svårt att förflytta sig. Allt för att du ska kunna maximera och njuta av din konstupplevelse på bästa sätt.
Läs mer om arrangemanget här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.