Borås Konstmuseum logo

Barn och unga

Skola och förskola

barn i 5-årsåldern står i ett mörkt rum och tittar upp mot ett upplyst konstverk som föreställer ljuslådor med mosaik med olika motiv

Borås konstmuseums pedagogiska verksamhet erbjuder visningar av aktuella utställningar och workshops som relaterar till utställningarnas innehåll. I våra workshops, som även knyter an till vår konstsamling, utforskar vi bland annat olika praktiska konsttekniker. Vi erbjuder också utomhusvisningar av den offentliga konsten i Borås.

Visning av aktuell utställning tar cirka 45 minuter och visning med workshop tar cirka 1,5 timme.

Att ta del av den pedagogiska verksamheten är gratis för alla elever i Borås stad från förskolan till gymnasiet. Kostnad för skolor från andra kommuner är 700 kronor. Samtliga skolor är välkomna att på egen hand besöka utställningarna kostnadsfritt.

Visningar för SFI och folkhögskolor är gratis.

För bokningar kontakta: bokningar.boraskonstmuseum@boras.se


Pedagogiskt program

I utställningarna på konstmuseet visas en stor bredd av konstnärliga uttryck och tekniker. Vi erbjuder ett brett pedagogiskt material som belyser våra utställningars angelägna teman. Boka gärna in en visning/workshop med dina elever!Läs det pedagogiska programmet för utställningen Förnimmelser av tid - verk ur samlingen, i denna pdf: Lärarhandledning - Förnimmelser av tid Pdf, 446 kB.

rum med en brokig samling konstverk i olika tekniker

foto: Hendrik Zeitler

Senast uppdaterad: