Borås Konstmuseum logo

Pedagogiskt program

Är ni nyfikna på att boka in en visning/workshop baserad på nuvarande utställning, I LOVE BORÅS!, med Lars Tunbjörks fotografier? Läs mer om det pedagogiska programmet för detta i denna pdf Pdf, 44.2 kB..

Digitala visningar

Här erbjuder vi digitala visningar av våra utställningar anpassade för barn. Följ även länkarna för workshop-instruktioner samt lärarhandledningar baserade på dessa.

Generation

Följande film är en introduktion till utställningen Generation - en spegling av 1990-talets konstscen som visades på Borås Konstmuseum fram till 1 april 2021.

Följ länken för ett flertal workshop-instruktioner och lärarhandledningar anpassade efter olika åldersgrupper.

Workshops och lärarhandledningar

Vill du veta mer om konstnärerna och konstverken i utställningen kan du läsa i katalogen. Länk till digitaliserad katalog för utställningen Generation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Decennium

I den här filmade visningen tittar vi närmare på utställningen Decennium som visar verk ur museets samling. Verken är skapade eller förvärvade under 1990-talet, samma decennium som Generation baseras på.

I visningen har vi valt tre verk som vi tittar riktigt nära på. De frågor som ställs är tänkta att ge barnen möjlighet att förstå och förmedla sin konstupplevelse. Visningen är anpassad för förskolebarn.

Senast uppdaterad: