Borås Konstmuseum

Digitalt tillgängliga

I och med rådande läge med ett stängt museum arbetar vi på Borås Konstmuseum med att göra oss tillgängliga digitalt. Inom den pedagogiska verksamheten innebär detta att vi här erbjuder digitala visningar av våra utställningar och workshop-instruktioner samt lärarhandledningar baserade på dessa.

Generation

Det digitala pedagogiska material som finns tillgängligt här är baserat på utställningen Generation - en spegling av 1990-talets konstscen som visas på Borås Konstmuseum fram till 1 april 2021.

Följande film är en introduktion till utställningen.

Följ sedan länken för ett flertal workshop-instruktioner och lärarhandledningar anpassade efter olika åldersgrupper.

Workshops och lärarhandledningar

Vill du veta ännu mer om konstnärerna och konstverken i utställningen kan du läsa i katalogen. Länk till digitaliserad katalog för utställningen Generation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Decennium

I den här filmade visningen tittar vi närmare på utställningen Decennium som visar verk ur museets samling. Verken är skapade eller förvärvade under 1990-talet, samma decennium som Generation baseras på.

I visningen har vi valt tre verk som vi tittar riktigt nära på. De frågor som ställs är tänkta att ge barnen möjlighet att förstå och förmedla sin konstupplevelse. Visningen är anpassad för förskolebarn.

Senast uppdaterad: