Borås Konstmuseum

The Aalto Natives
21 mars - 11 augusti 2019

Nathaniel Mellors och Erkka Nissinen representerade Finland på Venedigbiennalen 2017 med sin installation The Aalto Natives. Venedigbiennalen som arrangeras vart annat år är ett av de största konstevenemangen i världen. I utställningen visas samma installation som visades i Venedig tillsammans med nya verk av konstnärsduon. Utställningen är producerad av Kiasma, Museet för Nutidskonst i Helsingfors.

Medusa
31 januari - 11 augusti

Sara Tirelli är en italiensk filmskapare som arbetar i gränslandet mellan konst och film. Hon använder tekniken som ett verktyg för att utforska frågor kring verklighet och fiktion och seende.

Om sakernas tillstånd
22 november 2018

Fotografier tagna av Lars Tunbjörk i Paris 1989, i anslutning till den franska revolutionens tvåhundraårsjubileum. Bilderna publicerades i boken Om sakernas tillstånd i Paris 200 år efteråt, med texter av Herman Lindqvist.

Spirit In The Sky (detalj), Courtesy the artist och Galerie Nordenhake.

4 maj - 15 september 2019

Paul Fägerskiöld tilldelades 2018 Åke Andrén Stiftelsens konstnärsstipendium – ett av de största stipendierna i Sverige. För femte året i rad visas den vinnande konstnärens verk i en soloutställning på Borås Konstmuseum.

Rita Nettelstad

Vilket samband finns mellan romantiken, Hölderlins vandringar och Maria Montessoris skola i Perugia?

Rita Nettelstad söker i utställningen The eye can see far, but the hand can not reach svar på frågan. Genom att arbeta med pennans flyktiga och repetitiva rörelse, med kontraster och motsatser, skalor och linjer, skapar hon både distans och närhet till ämnet.

Kommande utställningar

Savas Boyraz, Fatma Bucak, Loulou Cherinet, Gohar Dashti, Taus Makhacheva, Tanja Muravskaja, Larissa Sansour

Somewhere inbetween
21 september 2019 - 12 januari 2020

Meta Isæus-Berlin, The seven dwarfs. 1998. Foto: Lars Wallin.

Senast uppdaterad: 2019-07-22